Ohi on – kotiutuvat varusmiehet valintojen edessä

Ohi on – kotiutuvat varusmiehet valintojen edessä

Pian lähestyvä joulu on merkki siitä, että vuoden 2018 saapumiserien varusmiehet ovat valmiita siirtymään palveluksesta reserviin. 1/18 -saapumiserässä 347 vuorokautta palvelleet ja 2/18 saapumiserässä 165 vuorokautta palvelleet varusmiehet kotiutuvat torstaina 20.12.2018. “Ohi on!” -huutojen raikuessa voi takaraivossa kuitenkin kolkuttaa epätietoisuus tulevaisuudesta. Kouluun, töihin vai välivuoden pitoon? 

Suomalainen työelämä tarvitsee vastuunkantajia

Suomalainen työelämä tarvitsee vastuunkantajia

Työelämässä niin yritykset kuin työyhteisöt niiden sisällä tarvitsevat joukkoonsa lisää vastuunkantajia. Vastuuta ja vastuullisuutta voidaan tarkastella hyvin monesta eri näkökulmasta. Me haluamme nostaa tässä kirjoituksessa esiin sen roolin, jota jokainen yksilö voi toteuttaa taidoista ja kokemuksesta riippumatta. Se on rooli, joka jokaiselle sotilaskoulutuksen saaneelle on palveluksensa aikana iskostettu.

Military Work osallistuu Kokonaisturvallisuus 2018-messuille!

Tällä viikolla teemana on kokonaisturvallisuus. 

Lahdessa järjestetään perjantaina ja lauantaina 7.–8.9.2018 Kokonaisturvallisuus 2018 -messut. Olemme mukana messuilla näytteilleasettajana. Tule mukaan kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja ja vaihtamaan meidän kanssamme ajatuksia turvallisuudesta ja tekijöistä sen takana.

Löydät meidät osastolta C3 - nähdään Lahdessa!

Lisätietoja tapahtumasta löydät osoitteesta:
http://www.lahdenmessut.fi/fi/tapahtuma/kokonaisturvallisuus-2018

kokonaisturvallisuus2018_logo2.jpg

Lisää ruutia rekrytointeihin! Eli kolme vinkkiä parempaan rekrytointiin

Lisää ruutia rekrytointeihin! Eli kolme vinkkiä parempaan rekrytointiin

Meillä on ollut ilo päästä keskustelemaan kuluneen vuoden aikana useiden eri alojen asiantuntijoiden ja päättäjien kanssa siitä, miten rekrytoinneilla synnytetään kilpailuetua muuttuvassa toimintaympäristössä. Näistä keskusteluista päällimmäiseksi on jäänyt yksi ajatus – jos ruuti on märkää, jää kovien osaajien rekrytointi vain haaveeksi. Lue kolme kovaa oppiamme rekrytoinnin onnistumisesta.