Töitä intin jälkeen, mutta miten?

Töitä intin jälkeen, mutta miten?

Moni nuori suorittaa tälläkin hetkellä varusmiespalvelustaan. Tehtävistä ja palvelusajasta riippumatta varusmiespalvelus tarjoaa uusia tietoja, taitoja ja kokemuksia, joista on hyötyä myöhemmin myös siviilityötehtävissä. Ilta- ja viikonloppuvapailla voi palautumisen ohessa suoda ajatuksen jos toisenkin myös tulevaisuuden suunnittelemiseen. Nappaa tästä meidän vinkit, ja siirry jo intin aikana askeleen lähemmäs työelämää!

1.    Tee CV tai päivitä se ajan tasalle

Työnhaussa CV on edelleen yleisin työnhakuasiakirja varsinaisen työhakemuksen ohella.

CV kiteyttää osaamistasi, koulutustaustaasi ja työkokemustasi sekä kokoaa yhteen profiilisi perustiedot. Hyvän CV:n, kuten myös työhakemuksen, tunnistaa selkeydestä, konkreettisista esimerkeistä ja siitä, että se on haettavaan tehtävään sovitettu.

2.    Pidä silmällä avoimia työpaikkoja ja hae ajoissa

Olemme avanneet rekrytointiprosessimme kulkua aikaisemmin täällä. Avoin tehtävä täytetään usein heti sopivan hakijan löydyttyä, mutta joskus rekrytointiprosessit saattavat luonnollista syistä myös venyä.

Rekryprosessin käynnistämisen ja työssä aloittamisen välillä voi olla useampikin viikko, joten on hyvä olla ajoissa liikenteessä! Pidä siis avoimia paikkoja silmällä ja jätä hakemuksesi mielenkiintoiseen työtehtävään, vaikka kotiutumiseen olisi vielä hieman matkaa. Työssä aloittamisen ajankohta on useimmiten neuvoteltavissa joustavasti, joten aina kannattaa hakea!

3.    Hyödynnä tuoreet muistijäljet ja kysy muiden mielipidettä

Missä tilanteessa otit ohjat haltuusi? Onko palveluksesi aikana ollut haasteellisia tilanteita? Mistä ominaisuuksista tai taidoista saat eniten hyvää palautetta? Mitä kehitettävää toiminnassasi tai osaamisessasi on?

Omien vahvuuksien, heikkouksien ja yleisen osaamisen reflektointi ja sitominen konkreettisiin esimerkkeihin auttaa sinua omalla kehittymispolullasi.

Etenkin palvelustovereita opitaan usein tuntemaan syvällisestikin jaettujen kokemusten kautta. Miksi et hyödyntäisi inttiä aikana, jolloin voit todella reflektoida omaa osaamistasi ja kysyä mielipiteitä myös heiltä, jotka kanssasi jatkuvasti toimivat?

+ Ota apu vastaan

Me Military Workissa omaamme parhaan kyvyn tunnistaa ja tulkita sotilasosaamista ja sen hyödynnettävyyttä siviilityöelämässä.

Lähetä meille avoin hakemus ja tule kahvikupin ääreen tapaamaan rekrytointipäällikköämme Jokkea ja keskustelemaan juuri sinulle sopivista työmahdollisuuksista. Polkuja on monia, joten tärkeintä on löytää juuri sinua kiinnostava ja motivoiva suunta.

Jokke_www.png

Jouko Pohjonen

Rekrytointipäällikkö

+358 50 339 0221

jouko.pohjonen@militarywork.fi