Askelmerkit särmään rekrytointiprosessiin

Askelmerkit särmään rekrytointiprosessiin

Meidän tehtävänämme yritysten rekrytointikumppanina on varmistaa, että erinomaisen kokemuksen rekrytointiprosessista saavat sekä toimeksiantajayritykset että työnhakijat. Siksi meillä kaiken toiminnan lähtökohtana on, ettei rekrytointiprosessin läpiviennistä tingitä piiruakaan. Tässä kirjoituksessa avaamme rekrytointiperiaatteitamme, jotta työnhakijana tiedät, mitä prosessin aikana on odotettavissa. 

Työllistymisapua sotilastaustaisille osaajille

Kävimme kesäkuussa tapaamassa kotiutuvia varusmiehiä ja keskustelemassa heidän kanssaan tulevaisuuden suunnitelmista. Monet nuoret odottavat pääsykoetuloksia oppilaitoksista ja miettivät, pitäisikö opintojen ohelle hankkia osa-aikainen työ lisätienestejä tuomaan. Tai jos edessä on välivuosi, miten se kannattaisi viettää? Pidempään työuralla olleet puolestaan harkitsevat ehkä siirtymistä uusiin haasteisiin. 

Meidän arjessamme sotilastaustaisten osaajien välitys siviilityömaailman eri tehtäviin konkretisoituu rekrytointitoimeksiantoina. Yksinkertaistettuna tämä tarkoittaa sitä, että me etsimme tehtävään ja yritykseen parhaiten sopivan kandidaatin. Tehtävästä riippuen uusi työntekijä rekrytoituu suoraan asiakasyritykseen tai työllistyy vuokrasuhteella meidän kauttamme.  

Rekrytointiviestintä onnistuneen hakijakokemuksen kulmakivenä 

Avoimen tehtävän havaitseminen ja siihen hakeutuminen on monille työnhakijoille ensimmäinen steppi kohti rekrytoivaa yritystä. Ensivaikutelma luodaan vain kerran ja muistot säilyvät mielessä pitkään. Rekrytointiviestinnällä on äärettömän tärkeä rooli työnantajamielikuvan ja yrityksen maineen rakentajana. Selkeä ja oikea-aikainen tiedonkulku on osa tätä kokonaisuutta. Sinun hakemuksesi luetaan ja käsitellään, oli se sitten avoinna olevaan tehtävään kohdistettu tai avoin hakemus. Me takaamme, että vastaamme hakemukseesi tai muuhun yhteydenottoosi henkilökohtaisesti vuorokauden sisällä.  

Modernia rekrytointia suurella sydämellä 

Tavoitteenamme on olla edelläkävijöitä modernien rekrytointimenetelmien ja -kanavien käytössä. Rekrytoinnissa kaikki lähtee rekrytoivan yrityksen osaamistarpeiden määrittelystä. Tähän haettavaan osaamisprofiiliin peilaten kartoitamme hakijoiden kykyjä ja valmiuksia. Haluamme nostaa hakijan tulevaisuuden potentiaalin menneisyyden meriittien edelle. Dialogi hakijoiden kanssa tulevan työn sisällöstä, työnantajayrityksestä ja sen yrityskulttuurista kuuluu olennaisena osana rekrytointiprosessin alkumetreille. Onhan tavoitteena löytää pitkäaikainen ja molemmille osapuolille arvoa tuottava match! 

Avoimet tehtävät löydät kotisivuiltamme sekä sosiaalisen median sivuiltamme Facebookissa ja LinkedIn:ssä. Taustalla pyörii samanaikaisesti uniikki sotilastaustaisten osaajien verkostomme eli oma työnhakijapoolimme. Poolissa on mukana sekä tällä hetkellä työllistettyjä osaajia että aktiivisia työnhakijoita. Ilmoittautumalla mukaan verkostoomme voit varmistua siitä, että saat tiedon juuri sinun osaamiseesi sopivista tehtävistä suoraan meiltä.

Onnistunut rekrytointi lähtee hyvästä itsetuntemuksesta  

Kuten monessa muussa asiassa elämässä myös työnhaussa kaikki lähtee hyvästä itsetuntemuksesta. Me autamme sotilastaustaisia osaajiamme  tunnistamaan ja sanoittamaan omaa osaamistaan ja kykyjään. 

Kun avoin tehtävä on saatu hakuun, alkaa saapuneiden hakemusten läpikäynti. Tämä tehdään usein jo varsinaisen hakuajan aikana. Toimeksiantomme ovat levittäytyneet ympäri Suomea, joten hakemusten perusteella alustavasti sopivimmat hakijat haastatellaan puhelimitse. Tässä vaiheessa myös jatkosta pudonneille hakijoille ilmoitetaan rekrytointiprosessin etenemisestä henkilökohtaisesti. Pyrimme aina antamaan hakijoille palautetta siitä, miten he voisivat kehittää omaa osaamistaan ja onnistua tulevissa hauissa. 

Inhimillinen ja arvostava kohtelu usein kiireen rytmittämissä rekrytointiprosesseissa on edellytys positiivisen kokemuksen muodostumiselle, vaikka varsinainen tavoite jäisi hakijan puolelta täyttymättä. Tänään toiselle sijalle jäänyt työnhakija saattaa olla tiimin puuttuva palanen tulevaisuudessa.  

Puhelinhaastatteluiden perusteella valitaan jatkoon sopivimmat kandidaadit henkilökohtaista haastattelua varten. Näille hakijoille teetetään myös verkkopohjainen potentiaalin arvioinnin kartoitus. 

Keskustelua ennen kaikkea

Hakemusten, haastatteluiden ja soveltuvuusarvioinnin perusteella valitaan potentiaalisimmat kandidaatit tapaamisiin toimeksiantajayrityksen edustajien kanssa. Lopullisten päätösten myötä järjestetään työsopimusasiat ja muut käytännön järjestelyt.  

Meidän kauttamme työllistyneenä et jää asiakasyrityksessä oman onnesi nojaan eikä taistelijaparia koskaan jätetä. Joukkueenjohtajasi, Micke tai Jokke, varmistavat, että tulet kohdelluksi oikeudenmukaisesti uudessa työssäsi. Me välitämme aidosti siitä, miten sinä työssäsi viihdyt ja pidämmekin sinuun yhteyttä  koko työsuhteen ajan. 

Meillä on aito halu auttaa sinua löytämään sopivia töitä, joten älä epäröi ottaa yhteyttä rekrytointipäällikköömme Jokkeen, löydetään sinulle yhdessä uusi ura! 

JOKKE_WWW_22.jpg

Jouko Pohjonen
Rekrytointipäällikkö
+35850 339 0221
jouko.pohjonen@militarywork.fi